a6retrofit

Back to a6retrofit website index
 

Dension Gateway 500:n asentamisesta Audi A6 MMI basic plussaan (by LoCal)

21.2.2009 - UltimateVW.comin ketjussa Kaikkea uudesta Audi A6:sta sivulla 92 nimimerkki LoCal vastasi nimimerkki Maximin kysymykseen, miten asennetaan Dension Gateway 500 -musiikkimoduuli Audi A6:een, jossa on MMI basic plus, mutta ei CD-vaihtajaa - vain pelkkä yhden CD-levyn soitin. Julkaistu luvalla.

Densionin asennusohje:
http://www.dension.com/download.php?file=gateway500mostdualfotinstallguide.pdf

"Maxim: En ole Densionin asennuksiin perehtynyt, mutta tuon dokumentin mukaan se kytkeytyy vain MOST-optiseen rinkiin eikä mihinkään muuhun autossa (paitsi virtaan ja maahan). Se ei kytkeydy K-line-diagnostiikkalinjaan kuten Audin oman MOST-laitteet tekevät.

Tämä on sikäli hyvä asia, että MOST-optinen liitin on MMI basic plussan perusyksikössä (CD-soitin) samanlainen kuin CD-vaihtajassakin.... mutta muuten liittimistö on CD-vaihtajassa ja MMI basic plussan CD-soittimessa erilainen (CD-vaihtajassa pieni liitin, CD-soittimessa iso blokki jossa mm. tuo K-line on eri paikassa kuin CD-vaihtajassa).

Sinun pitää ilmeisesti katsoa Installation type 3a:ta, autot joissa on CD-soitin mutta ei CD-vaihtajaa. DIPit asetetaan Densionissa sen mukaan, vedetään virrat ja maa autoon erikseen ja kytketään siten CD-soittimesta lähtevä optiikka Densioniin (siitä CD-soittimesta menee optiset piuhat takakontin vahvistimelle MMI basic plussassa joten sen johdotuksen "väliin" pitää iskeä Dension).

Katso tätä mlk:n juttua Bluetoothin jälkiasennuksesta, siellä käsitellään hansikaslokeron irroitusta ja laitteen lisäämistä CD-vaihtajan jälkeen MOST-optiseen rinkin... koska MOST-optiikan osalta CD-vaihtaja ja MMI basic plussan CD-soitin ovat samanlaisia ei tällä erolla ole optisten kapeeleiden käsittelyn kannalta väliä. Tässä jutussa on myös kytketty virrat ja maahan joten sekin puoli tulisi käsiteltyä (siellä hansikaslokeron takana on sulakerasia ja maa-ruuvi joten ne on helppo kytkeä sinne):

Bluetooth-puhelinvalmiuden ja puheohjauksen jälkiasennus Audi A6 (4F/C6) Avant MMI High (soveltuu mahdollisesti myös Q7/A8)
http://www.geocities.com/a6retrofit/articles/a6puhelinvalmius.html

Ja tätä, samaan tapaan hansikaslokeroon menee Densionin asennus:

Notes on alternative (easier) retrofitting of phone prep in glove compartment Audi A6 (4F/C6)
http://www.geocities.com/a6retrofit/articles/a6gloveprep.html

Toki jos ei itsellä ole osaamista niin liikkeeseen vieminen voi olla hyvä idea.

Ja sanotaan nyt vielä kerran ettei minulla ole Densionista kokemusta."

Kaikkea uudesta Audi A6:sta
http://www.ultimatevw.com/keskustelu/index.php?cmd=aihe&id=3715&sivu=92

By LoCal (sitaatti)

Back to a6retrofit website index

DISCLAIMER, TERMS OF USE: Please feel free to share, copy, mirror, link to and use any information on this site freely, it is there to hopefully help you and others. However, understand that I am no professional, not affiliated with Audi or anyone and anything posted here may and probably does contain errors and omissions, so take it with a pinch of salt and use it at your own risk. I recommend always consulting a professional, your dealer or Audi when in doubt. The content on this site is provided as is, with no guarantee of usefulness, correctness or fitness for any purpose. Any advertisements that may show up on this site are displayed by the hoster of this nice, free web space, I do not benefit from them.

This site used to be available at: www.geocities.com/a6retrofit