a6retrofit

Back to a6retrofit website index
 

Etupuskurin irroitus ja maskin vaihto Audi A6 (4F/C6) (by MasadeMasa)

25.2.2009 - Julkaisen oheisen UltimateVW.com:ssa ketjussa Kaikkea uudesta Audi A6:sta sivuilla 93 julkaistun tekstin kirjoittajan MasadeMasan luvalla. Kiitos!

(Saksankielinen artikkeli samasta aiheesta oli a6.stufftoread.com-sivustolla, jota ei enää ole. Kopio siitä löytyy täältä: http://web.archive.org/web/20080124131606/a6.stufftoread.com/wiki/index.php/Nachrüsten ja täältä: http://www.ultimatevw.com/keskustelu/?cmd=aihe&id=3715&sivu=93.)
Tässä ohjeet puskurin irroittamiseen ja grillin vaihtoon Suomeksi ja itse laadittuna. Toinen vaihtoehto on viedä marmoritiskin pojille, heillä meni aikaa muistaakseni jotain 2 tunnin luokkaa koko homma...joten ei paha sekään.

Lainausta ohjeista auton profiilissa:

Kerään tänne ohjeita vähitellen niistä projekteista, joita olen itse tehnyt helpottamaan muiden työskentelyä, jos vastaavaan ryhdytte. Tässä ensimmäisenä aiheena etupuskurin purkuohjeet ja maskin vaihto. Käy 2.0 TFSI koneisiin autoihin, 3.0 TDI koneisiin ja todennäköisesti muihinkin A6:iin.

[MasadeMasan auton profiili: http://www.ultimatevw.com/autot/?cmd=auto&id=5216]

Päivitetty 7.10.2008.

Tässä sanalliset ohjeet "vinkiksi" etupuskurin irroittamiseen, jos joku joutuu sellaisen toimenpiteen tekemään esim. keulan modofioinnin tai sumuvalojen polttimoiden vaihtamiseksi. Ensimmäisellä kerralla /vuonna 2007) joutui soittamaan Laakkoselle ja pyysin asentajaa katsomaan räjäytyskuvasta, mitä täytyy irroittaa ja mihin suuntaan puskuri irtoaa. Kun ei tiedä, mihin suuntaan pitää vetää, rikkoo helposti jonkun kiinnikkeen ja aikaa menee turhaan yleiseen fundeeraamiseen ja miettimiseen. Ohjeiden saamisen jälkeen irroittamisessa meni noin 30 min ja kaasamisessa hieman enemmän.

1. Irroita pohjapanssari tai oikeastaan moottorin alapuolella oleva muovinen suoja. Helpoin tehdä montun päällä tai jos käytettävissä on autonosturi, niin aina parempi. Etuosasta kolme ruuvia irti, joilla suoja kiinnitty puskuriin. Sitten muutama samanlainen ruuvi auki pohjasta, kolme muovista ruuvi/klipsiä auki pyörän kotelon alaosasta, joilla etulokasuojan äänieristematto kiinnittyy pohja panssariin. Tämän jälkeen panssari lähtee pois.

2. Puskurin irroitus: Irroita rekisterikilpi ja rekisterikilven pohja (joissakin malleissa pohja ei ole irroitettava). Kiinni kahdella ruuvilla (katso lattian rajasta rekisterikilven alle, ruuvit näkyvät...voi olla myös neljällä ruuvilla, riippuen mallista). Vedä pohjan alaosaa hieman itseä kohti (pois päin autosta) ja nosta etuosaa ylös, kynnet irtoavat. Mikäli autossa on APS, näet nyt tutkien kiinnityksen, miten ne siinä ovat.

Konepelti auki, maskin keskeltä 1 ruuvi auki ja ajovaloumpioiden vierestä molemmilta puolilta ruuvit auki. (nämä ruuvit hieman syvemmällä, katso kohtisuoraan alas, ne kyllä näkyvät.) 3.0 TDI koneisissa on lisäksi muovinen suoja, joka pitää irroittaa ensiksi, jotta ruuvit tulevat näkyviin. Tällä suojalla tarkoitan sitä maskin ja konehuoneen välissä olevaa, lähtee helposti irti nykäisemällä ylöspäin, varo ettei tule naarmuja konepeltiin (päät voivat osua peltiin), (tämä suoja on sellainen muovinen härpäke).

3. Pyörän puolelta taivuta lokasuojan äänieristemattoa sivuun ja puskurin aivan ulkolaidasta löytyy 3 kpl ruuveja, jotka irroitetaan. Äänieristematto taittuu paremmin, jos irroitat vielä yhden äänieristematon ruuvin lokasuojan keskivaiheilta. Se näkyy kyllä suoraan pyörän puolelta. Tämä siis samanlainen ruuvi, kun nuo 3 edellistä irroittamaasi puskurin ulkolaidassa olevaa ruuvia. Ajovaloumpion takapuolinen puskurin osa lähtee vetäisemällä suoraan sivulle päin ja hieman yläviistoon. Tee näin molemmilta puolilta. Voimaa joutuu käyttämään kohtuullisesti. Kynsien (3 kpl) irtoamista voit auttaa meisselin kärjellä varovasti, varo naarmuttamasta lokasuojaa. Vedä puskuria sivulle päin ja katso raosta nämä kynnet, rakenne selviää parhaiten.

4. Takaisin monttuun ja alapuolelta 10 mm hylsyllä/listalla mutterit auki 1 kpl molemmilta puolilta. Nämä pultit voi irroittaa myös pitkällä hylsyn jatkovarrella pyörän kotelosta (ehkä helpompi), taivuta äänieristemattoa pois edestä ja katso lampulla ajavaloumpion takapuolelle. Nämä pultit sijaitsevat ajovaloumpion keskilinjassa takapuolella (näkyvät kyllä alhaaltapäin katsottuna ja myös pyöränkotelosta, ensiki kannattaa paikallista kyseinen pultti vänkärin puolelta, koska siellä on parempi näkyväisyys) . Mutteri ja prikka pois. Nyt kaikki ruuvit ovat auki. Vänkärin puolen sumuvalon pistokkeen voit irroittaa tässä vaiheessa, meisselillä klipsi auki ja pistoke irtoaa (koskee 2.0 TFSI, 3.0 TDI sumuvalon pistokkeet mahtuu irroittamaan vasta kun puskuri on nostettu irti kiinnikkeistä, koska välijäähdyttimet ovat molemmilla puolilla).

5. Sitten apumies paikalle (suositeltava) ja toinen toiselle puolelle puskuria. Sen jälkeen vedetään suoraan eteenpäin ja katsotaan, että ne ajovaloumpion takapuolella olevat pultit tulevat suoraan ulos, eivätkä hinkkaa mihinkään peltiin ja ei siten tule mitään maalivaurioita.

6. Puskurin lähtiessä irti näkyviin tulee kuskin puolen sumuvalon pistoke, irroita tämä ja myös vänkärin, ellet ole sitä jo aikaisemmin irroittanut.

7. Autot, joissa APS (pysäköintijärjestelmän tutkat). APS:n tutkat ovat ketjutettu siten, että piuha tulee vain ensimmäiseen ja se sijaitsee kuljettajan puolella. Irroita pistoke. Muut tutkien johdot ovat puskurissa kiinni ja ne irtoavat mukana. Katso kuitenkin puskuria poispäin vetäessä, että mikään piuha ei mene jonnekin väliin ja sen vuoksi tiukalle/katkea.

8. Nyt pitäisi olla enää kiinni kuljettajan puolella lampun pesimille tuleva pissapojan letku. Sopiva tulppa valmiiksi (käy vaikka maalarinteipistä pyöritetty pallo). Pissapojan letku irti ja tulppa paikoilleen. Sankko kannattaa varata alle, jos vähän nestettä lirahtaa ulos).

9. Nyt pitäisi kaiken olla irti ja puskuri pöydälle operaatioita varten.

10. Itse maski on kiinni usealla ruuvilla, tämän kyllä hoksaa, kun puskuri on pöydällä. Rekisterikilven viereiset APS:n tutkat joudut käyttämään irti, kun maskia vaihdat. Lähtee helposti, kaksi klipsiä/tutka.

11. Kasaus päinvastaisessa järjestyksessä. Se kyllä onnistuu, jos olet saanut puskurin irti. Ajovaloumpioiden takana olevat 10 mm:n pultit kannattaa käydä laittamassa alulle montusta, koska pitkällä hylsyn varrella pyöränkotelosta yrittäen kulma on hieman vino ja ei lähde kierteille. Mutteri tipahtaa helposti "auton uumeniin" ja sitten etsitään (kokemusta on).

Samalla kannattaa vaihtaa sumuvalojen polttimot, kun keula on irti, vaikka polttimot eivät vielä olisi palaneet...tulee siinä samalla kertaa.

Lisäksi kannattaa puhdistaa välijäähdyttimen 1-2 kpl (riippuen autosta) etuosat/ilmakanavat lehdistä yms. roskista. Samalla voi tutustua muutenkin auton "keulan sielunelämään".

By MasadeMasa

Back to a6retrofit website index

DISCLAIMER, TERMS OF USE: Please feel free to share, copy, mirror, link to and use any information on this site freely, it is there to hopefully help you and others. However, understand that I am no professional, not affiliated with Audi or anyone and anything posted here may and probably does contain errors and omissions, so take it with a pinch of salt and use it at your own risk. I recommend always consulting a professional, your dealer or Audi when in doubt. The content on this site is provided as is, with no guarantee of usefulness, correctness or fitness for any purpose. Any advertisements that may show up on this site are displayed by the hoster of this nice, free web space, I do not benefit from them.

This site used to be available at: www.geocities.com/a6retrofit