a6retrofit

Back to a6retrofit website index
 

Audi A6 (4F/C6) päiväajovalon- ja parkkipolttimon vaihto ja ajovaloumpion irroitus (by MasadeMasa)

19.4.2009 (julkaistu MasadeMasan luvalla):

[MasadeMasan auton profiili ja ohjeita UltimateVW.comissa: http://www.ultimatevw.com/autot/?cmd=auto&id=5216]

Tässä muutama sana helpottamaan päiväajovalo polttimon vaihtoa sekä muutama sana ajovaloumpion irroituksesta:

päivitetty 1.4.2009.

Kuljettajan puoli. Musta säiliö irti (yksi pultti), kannattaa taivuttaa säiliön rautaa hieman pois edestä, jolloin käsi mahtuu sisään. Umpion takaluukku auki, kaksi klipsiä yläosassa (paina kynsiä vaikka sormella), alaosassa saranat. Käännä luukku auki, saranat irtoavat myös samalla. Katso tässä vaiheessa peilillä mitä olet tekemässä, niin näet systeemin umpion sisällä. Päiväajovalopolttimen päässä on sellainen muovinen 3-sakarainen muovi, jota kääntämällä poltin irtoaa. Käännä 3-sakaraista muovia auton kulkusuunnassa katsoen vastapäivään. Poltin irti ja uusi sisään. Tässä vaiheessa kannattaa suihkauttaa vähän silikonia polttimon kannan muoviin, menee helpommin paikoilleen. Sakara on tehty juuri vaihtoa helpottamaan, koska muuten poltin on niin syvällä umpiossa, että ei oikein muuten ylety sinne.

Matkustajan puoli. Ilmanpuhdistimen kotelon ja etummaisen ilmanoton osan (joka menee maskin alle) välinen putki pois. Ilmapuhdistimen ja moottorin välisen putken klemmari pois ja klemmarilla kiristyneenä ollut putkenpätkä pois. Mikäli irroitat putkeen tulevan pistokkeen, älä laita virtoja autoon päälle irtiolon aikana. Saattaa aiheuttaa vikavalon syttymisen (pakokaasujärjestelmä) kojelautaan. Vika valo sammuu yleensä muutaman käynnistyskerran jälkeen, koska järjestelmässä ei ole mitään vikaa...siis nollautuu itsestään. Älä myöskään vioita/aiheuta pölyä putkessa olevaan anturiin (Tämä koskee 3.0 TDI:ä). Ilmanpuhdistimen kansi pois, kansi on kiinnittynyt koteloon metallisilla klipseillä (näkyy hyvin, 3.0 TDI:ssä 2 kpl), irroita nämä. Varo, että klipsit eivät putoa, kun ne roikkuvat ilmanpuhdistimen kotelossa löysänä asennuksen aikana. Koteloa ei välttämättä tarvitse irroittaa kokonaan, ota kotelo vaan irti kolmesta (huom. 3.0 TDI koneisissa sivukiinnike erilainen, kuin kaksi alhaalla olevaa) kiinnikkeestä (kaksi alla ja yksi sivulla)ja taita sivulle moottoria kohti turbon yläpuolelle (3.0 TDI:ssä moottoria kohti, turbo on muualle sijoitettu). Samalla voi putsata ilmansuodattimen kotelon ja puhaltaa paineilmalla / imuroida ilmansuodattimen. Valojen umpion rakenne on sama. Myös tässä käännetään läpyskää auton kulkusuunnassa vastapäivään. Matkustajan puoli kannattaa vaihtaa ensin, koska on enemmän tilaa ja osaa sitten tehdä sen kuskin puolen. Matkustajan puolella umpion luukussa olla klipsit alhaalla ja saranat ylhäällä.

Mikäli asennat ledipolttimoita (esim. TFL-set 3W Saksasta) kytke (yhdistä) mukana tulleiden vastusten punainen johto auton päiväajovalolle menevään valkoiseen (+) johtoon. Vastuksen musta päiväajovalojen ruskeaan (-) johtoon. Huomioi, että paikoilleen laitossa vastuksen johdot eivät mene mihinkään väärään väliin hammasratas tai vastaava (koskee autoja, jossa Adaptiiviset kääntyvät xenonit).

Parkkipolttimot kannattaa vaihtaa samalla kertaa, kun umpio on auki. Katso peilillä parkkipolttimon kiinnike, siinä on samantyyppinen muovinen sakara. Tätä ei käännetä, vaan vedetään hieman nitkuttamalla pois. Kiinni menee painamalla. Parkkipoltin on vielä syvemmällä umpiossa, joten tarvitset "pitkiä sormia". Älä menetä hermoja, koska sitä tämä on!

Auto saattaa ensimmäisellä kerralla herjata palaneesta polttimosta, mutta ei enää toisella kerralla. Älä siis tee johtopäätöksiä ensimmäisellä kerralla virtoja päälle laitettaessa. Koita ensin virtoja pari-kolme kertaa, jos sitten ilmoittaa palaneeesta polttimosta, joku on mennyt väärin (koskee niitä, jotka asentavat ledit+vastukset)

Ajovaloumpion irroitus:

Tämä voi tulla eteen, jos polttimoiden kantojen kanssa tulee ongelmia. Itsellä toisen päiväajovalo polttimon kanta juuttui jostakin syystä paikoilleen ja ainoana vaihtoehtona oli purkaa/irroittaa umpio pöydälle ja tutkia asiaa siinä. No, syynä oli kannan osittainen halkeaminen ja se oli jumissa. Vanha rikkonainen kanta osina pois ja uutta tilalle.

Ajovaloumpion irroitus vaatii valitettavasti puskurin irroituksen, katso kootut ohjeet "etupuskurin irroitus" kohtaan 9 saakka. APS:n tutkia ja pissapojan letkua ei tarvitse välttämättä irroittaa, koska puskuria ei tarvitse nostaa pöydälle. Puskuri pitää kuitenkin nostaa pois paikoiltaan, jotta saat irroitettua kaksi ajovaloumpion alapuolella olevaa pulttia. Merkkaa ylös, missä kohden pultit ovat, jotta paikoilleen laitettaessa ajovaloumpio asettuu oikealle paikalle keskelle puskurin/etulokasuojan väliin. Sisempää pulttia ei voi löysätä/paikkaa muuttaa enää puskurin ollessa takaisin paikallaan, mutta ulommaista voit säätää puskurin ollessa paikoillaan pyörän kotelon puolelta (on ahdas, mutta kyllä sinne käsi menee).

Ajovaloumpion irroituksen yhteydessä joudut irroittamaan umpiolle tulevan pistokkeet (sähköt). Takaisin laitettaessa irroitetun umpion valo (koskee xenon autoja) osoittaa alas. Valojen korkeudensäätö on nollautunut ja joudut sen jälkeen käymään merkkiliikkeessä tai vastaavassa tekemässä xenoneihin valojen perussäädön. Pura umpiota mahdollisimman vähän, älä irroita mitään mitä ei tarvitse. Jos joudut irroittamaan korkeudensäädön mekanismejä tai adaptiivisten valojen sivuttaissäädön mekanismejä, asenna kaikki tarkasti takaisin.

By MasadeMasa

Back to a6retrofit website index

DISCLAIMER, TERMS OF USE: Please feel free to share, copy, mirror, link to and use any information on this site freely, it is there to hopefully help you and others. However, understand that I am no professional, not affiliated with Audi or anyone and anything posted here may and probably does contain errors and omissions, so take it with a pinch of salt and use it at your own risk. I recommend always consulting a professional, your dealer or Audi when in doubt. The content on this site is provided as is, with no guarantee of usefulness, correctness or fitness for any purpose. Any advertisements that may show up on this site are displayed by the hoster of this nice, free web space, I do not benefit from them.

This site used to be available at: www.geocities.com/a6retrofit