a6retrofit

Back to a6retrofit website index
 

Audi A6 (4F/C6) takapuskuripaneelin irroituksesta (by MasadeMasa)

19.4.2009 (julkaistu MasadeMasan luvalla):

[MasadeMasan auton profiili ja ohjeita UltimateVW.comissa: http://www.ultimatevw.com/autot/?cmd=auto&id=5216]

Päivitetty 16.4.2009

Tehdyt työt:

Takapuskurin alaosan vaihtaminen vakiosta Audi A6 4F S-line malliseksi maalattuna korin väriin.
Pakoputkiston ulostulojen asennus 4 tuuman Tajco RST/kromi
RST-rekisterikilven telineen asennus muovisen tilalle.
Pohjan (takaosa) ilmanohjaimen maalaus

S-line takapuskuripaneelin varaosa numero: 4F9807521K GRU, osa toimitetaan pohjamaalattuna. (paneeli varustettu reiällä ja luukulla, autoihin joissa tehdas vetokoukku lisävarusteena). S-line paneeli eroaa tavallisesta siten, että paneelin alaosassa on sellainen "pokkaus" hieman korostetumpi ja pakoputken ulostulojen ympärillä vastaavat pienet pokkaukset. Paneelin alareuna tulee näin ollen hieman ulommas (alemmas) verrattuna vakioon. Erot eivät ole isot, mutta näkyvät kuitenkin.

Audi A6 takapuskurin alaosa (alahelma, takapuskuripaneeli, diffuusori jne...miksi sitä nyt halutaan kutsua) lähtee kohtuullisen helposti irti, kunhan ensin tajuaa irroittamisen (mihin suuntaan vedetään ja mitä irti).

Ohjeet:
1. Auton perä kannattaa pestä ensin ja erityisesti suihkuttaa takapuskuri ja takapuskurin alaosa/irroitettavat saumat puhtaaksi, mukavampi työskennellä ja et naarmuta puskurin alaosaa, koska joudut sitä kuitenkin hipeltämään.

2. Aja auto montun tai hallinosturin päälle, jotta silmäsi ovat suunnilleen takapuskurin alaosan korkeudella.

3. Ota ruuvit auki (5 kpl torx) puskurin alahelman etuosasta (näkyy selvästi).

4. Sen jälkeen pääset katsomaan helman alaosan ja puskurin saumaan, raota helmaa niin näet kynnet, joilla takapuskuripaneeli kiinnittyy puskuriin. Osat ovat toisissaan kiinni ja alaosa irtoaa puskurista työntämällä sitä suoraan taaksepäin. Ensimmäisenä kannattaa putsata hiekka pois kynsien alapuolelta, jotta se mahtuu taipumaan hieman alaspäin väännettäessä. Paneeli on kiinni puskurissa (kynsillä) klipseillä, työnnä vaikka puukon kärjellä ja raota klipsiä, lähtee irti. Tarkemmin klipsissä on sellainen kynsi, jolla kiinnittyy puskuriin. Paina pihdeillä/meisselillä kynttä alaspäin ja puskurin alaosan helman klipsi irtoaa, työnnä takapuskuripaneelia taaksepäin. Voit auttaa irtoamista vääntämällä meisselillä tai vastaavalla. Tämä siis varovasti, ettei klipsin kynsi vaurioidu. Saa sitten osan takaisin tiukkaan, kun kynnet ovat ehjät. Lisäksi molemmilla puolilla pakoputkien sivuilla on hiukan leveämpi klipsi/kynsi kiinnike. Tässä myös sama aukaisu logikka.Varovasti, on suhteellisen pehmeää muovia. Huomaat kyllä jujun, kun saat yhden irti.

5. Kynsien irroittaminen kannattaa aloittaa jommalta kummalta sivulta, irroita siten, että keskimmäinen jää kiinni. Sitten irroitus toiselta sivulta ja viimeisenä keskimmäinen kynsi. Osa on sen jälkeen irti. Malttia, kynnet ovat kohtuullisen tiukassa.

Ennen kasausta kannattaa pestä puskurin alaosan kiinnitykset, jotta paikoilleen laitetaessa kynsien väliin ei jää hiekkaa tai vastaavaa ja pesu ehdottomasti, jos olet ajanut autolla irroituksen ja kasauksen välissä. Menee painamalla suoraan kiinni. Ymmärrät kyllä jujun, jos olet saanut osan irti. On hieman tiukka, vaatii voimaa.

Pakoputkiston ulostuloista muutama sana:

Pakoputken ulostuloiksi on useita eri vaihtoehtoja. Takapuskuripaneelin vakioreikään mahtuu maksimillaan n. 4 tuuman ulostulo, isommissa pyöreissä tai ovaaleissa helmaa joutuu avartamaan. Yksi vaihtoehto oli itselle Audin alkuperäinen "original zubehör" kromattu putken pää, mutta se ei suoraan sovi ei faceliftattujen (vm. 2008 tai vanhempi) autojen putkiin ja lisäksi se ei ei ollut itselle tarpeeksi jykevä vaihtoehto. Faceliftaamattomien 3.0 TDI autojen putken halkaisija on n. 55 mm putken käyrät ja levennykset poistettuna ja sen vuoksi alkuperäinen osa ei siihen suoraan sovi. Dieseleissä on putkenpäissä käyrä, joka on hitsattu kiinni kolmesta eri paikasta, leikkaa tämä käyrä irti. Sen jälkeen paljastuu päästään hieman levennetty putki, jonka levennykset tulee leikata pois esim. kulmahiomakoneella. Sen jälkeen sinulla on valmiina n. 55 mm paksu putken pää, johon sopivan ulostulon voi asentaa. Itselle tulleista Tajco:n 4 tuumaisten ulostulojen osalta takaäänenvaimentimien kiinnityksiä joutui laskemaan kummaltakin puolelta 12 mm, jotta ulostulo asettuu sopivasti helman reiän keskelle. Mikäli joudut laskemaan äänenvaimentimien kiinnityksiä, avaa molemmilta puolilta mutterit ja laita esim. prikkoja väliin (mutterin näkyvät selvästi). Se on tarkkaa hommaa se.))

Työn iloa!

By MasadeMasa

Back to a6retrofit website index

DISCLAIMER, TERMS OF USE: Please feel free to share, copy, mirror, link to and use any information on this site freely, it is there to hopefully help you and others. However, understand that I am no professional, not affiliated with Audi or anyone and anything posted here may and probably does contain errors and omissions, so take it with a pinch of salt and use it at your own risk. I recommend always consulting a professional, your dealer or Audi when in doubt. The content on this site is provided as is, with no guarantee of usefulness, correctness or fitness for any purpose. Any advertisements that may show up on this site are displayed by the hoster of this nice, free web space, I do not benefit from them.

This site used to be available at: www.geocities.com/a6retrofit